2023
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17 січня 2023 № 42(зі змінами та доповненнями внесеними наказами: Мінагрополітики від 16 грудня 2016 року № 547, Мінагрополітики від 16 серпня 2017 року № 465, Мінекономіки від 27 жовтня 2020 № 2162-20, Мінагрополітики від 15 грудня 2021 № 436, Мінагрополітики від 19 січня 2022 № 21)
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16 грудня 2016 року № 547 (зі змінами та доповненнями внесеними наказами: Мінекономіки від 27 жовтня 2020 року №2162-20, Мінагрополітики від 10 березня 2023 року № 422) затверджено Методику проведення експертизи сортів рослин групи кормових та коренеплідних на відмінність, однорідність і стабільність
2022
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 11.05.2022 №287 затверджено Методику проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних та винограду на відмінність, однорідність і стабільність.
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства Українивід 19.01.2022 року № 21 затверджено
2021
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.12.2021 №436 затверджено:
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 06.01.2021 № 23-21 внесено зміни до Методиики проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних та винограду на відмінність, однорідність і стабільність
2020
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 27.10.2020 № 2162-20 внесено зміни до методик проведення кваліфікаційної ескпертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність:
2018
Наказом Мінагрополітики від 22.11.2018 №571 внесено зміни до Методики проведення експертизи сортів квасолі золотистої(Phaseolus aureus Roxb) на відмінність, однорідність і стабільність
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи технічних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи кормових та коренеплідних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи кормових та коренеплідних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи овочевих, картоплі та грибів на відмінність, однорідність і стабільність;
Наказом Мінагрополітики від 22.11.2018 №571 внесено зміни до Методики проведення експертизи сортів редьки посівної (редиски) (Raphanus sativus L. var. sativus Pers.) на відмінність, однорідність і стабільність
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних та винограду на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи декоративних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи лікарських та ефіроолійних на відмінність, однорідність і стабільність;
2016
Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.12.2016 №547 затверджено методики проведення кваліфікаційної ескпертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність:
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернобобових та круп’яних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернових на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи олійних на відмінність, однорідність і стабільність;
- Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернобобових та круп’яних на відмінність, однорідність і стабільність;
Наказом Міністерства аграрної політики і продовольства України від 12.12.2016 № 540 затверджено методики проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність до поширення в Україні: