ua

Всі новини

structure

ВИЗНАЧЕННЯ МОРОЗОСТІЙКОСТІ СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ ЗА ШТУЧНОГО ПРОМОРОЖУВАННЯ

04/03/2024

Повернутись

             Відповідно до Методики проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність до поширення в Україні проведено обліки проморожування рослин для визначення морозостійкості сортів пшениці озимої за штучного проморожування.

Встановлення та оцінку морозостійкості сортів пшениці озимої за штучного проморожування проводили  на експериментальній базі Миронівського інституту пшениці імені  В.М. Ремесла НААН в лабораторних умовах, відповідно до методики: Методика проведення експертизи сортів рослин групи зернових, круп’яних та зернобобових на придатність до поширення в Україні. – Вінниця. - 2016; ДСТУ 4749. Пшениця озима. Метод визначення морозостійкості сортів (2007). Визначення морозостійкості сортів пшениці озимої проводять методом проморожування рослин у низькотемпературних камерах, з наступним відрощуванням, обліком живих і загиблих рослин у порівнянні до визначених сортів-еталонів.

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

Повернутись