ua

Всі новини

structure

До уваги заявників і їх представників!

15/08/2018

Повернутись

Перепрошуємо за тимчасові незручності у заповненні бланків Технічних анкет (далі – ТА) та Показників для визначення придатності сорту для поширення в Україні (далі – ППП). 

Доводимо до Вашого відома, що після приведення бланків ТА та ППП в розрізі ботанічних таксонів у відповідність до нових Правил складання та подання заявки на сорт рослин, затверджених Наказом Мінагрополітики від 28 лютого 2018 року № 110, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 липня 2018 року за № 781/32233 вони будуть розміщені на сайті. 

Звертаємо Вашу увагу, що під час заповнення бланку ТА інформацію необхідно брати з Методики проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність певного ботанічного таксона. 

Під час заповнення розділу 5 Технічної анкети «Ознаки сорту» наводяться тільки групуючі ознаки сорту, залежно від ботанічного таксона, що визначені Методикою проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на відмінність, однорідність і стабільність. 

Інформацію для заповнення нового бланку ППП необхідно брати з старих бланків в розрізі ботанічних таксонів, розміщених на сайті.

Повернутись