ua

Всі новини

structure

VII Міжнародна науково-практична конференція «Технологічні аспекти вирощування часнику, цибулевих і с.-г. культур: сучасний погляд та інновації»

04/06/2018

Повернутись

30 травня на базі Уманського національного університету садівництва відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Технологічні аспекти вирощування часнику, цибулевих і с.-г. культур: сучасний погляд та інновації».

У конференції взяли участь співробітники Українського інституту експертизи сортів рослин, викладачі та аспіранти кафедри овочівництва Уманського національного університету садівництва, ГО «Асоціація виробників часнику України», фермери господарств та представники компаній по захисту овочевих культур.

У складі президії – завідувач кафедри овочівництва УНУС, доктор с.-г.наук, професор Улянич О.І., президент Асоціації виробників часнику України, директор ФГ «Концентрат» Власенко В.В.

З науковими доповідями на конференції виступили представники кафедри овочівництва – Улянич О.І., Слободяник Г.Я., Яценко В.В. Також Власенко В.В. виступив з доповіддю «Ведення господарської діяльності у сфері часниківництва». З залу до слова були запрошені представники провідних фірм-виробників часнику, які поділилися своїми досягненнями, перспективами, проблемами та планами на майбутнє. Вони зазначили, що значна кількість часнику завозиться з Китаю, Україна вирощує всього 0,035% тонн від світового виробництва часнику. Зараз урожай становить від 3 до 7 т/га, хоч потенціал цієї овочевої рослини – 15-20 т/га.

В кінці конференції відбулася презентація сільськогосподарської техніки для догляду і післязбиральної доробки часнику та відвідування учасниками конференції дослідних ділянок на полі.

По завершенню учасники конференції сфотографувалися  біля головного корпусу Університету.

news-item

news-item

news-item

news-item

news-item

Повернутись